Städa och rensa dödsbo i Göteborg

Behöver du hjälp med att städa och rensa ett dödsbo? En av våra kunniga och trevliga representanter från Nordic Dödsbo service gör besök hos er utan några förpliktelser, helt kostnadsfritt för att göra en bedömning om arbetet kring dödsbostädning, och hantering av dödsboet. Ni får kostnadsfri offert direkt, ett fast pris som ni får tid att fundera över i lugn och ro. Arbetet kan vi oftast påbörja inom ett par dagar. Vid önskemål lämnar vi kostnadsfri offert med fast pris som inte är bindande.

Rensa ur ett dödsbo kan ta tid

Tänk på att processen att rensa ur ett dödsbo kan ta tid, framförallt om det är ett stort dödsbo som ska hanteras och om det finns komplicerade frågor som behöver lösas under arbetets gång. Vi hjälper er med arbetet kring dödsboet som ni anser er behöva. Allt för att underlätta för er under denna svåra tid.

Här är några viktiga saker att tänka på för dig som hanterar ett dödsbo

Visa respekt för den som har gått bort och deras tillhörigheter, kan vara personliga föremål, fastigheter eller andra viktiga och känslosamma objekt. Tänk på att många föremål och saker kan ha ett stort sentimentalt värde för familjen och andra familjemedlemmar.

Hitta och identifiera viktiga dokument som exempelvis testamente, försäkringar, vita arkivet, bankinformation, och andra viktiga handlingar för att hantera den avlidnes ärenden.

Bestäm er för vilka föremål som är viktiga att spara, skänka, sälja eller slängas och märk upp föremålen på ett enkelt sätt. Det kan vara allt från sentimentala saker, värdefulla föremål eller personliga tillhörigheter. Om du skapar en organiserad plan blir det lättare att hantera hur dödsboet ska rensas. Exempelvis kanske du vill tömma ett rum i taget.

Be om hjälp, involvera familjen och nära vänner. Om du känner dig överväldigad och inte vet vart du ska börja, involvera familjemedlemmar och nära vänner i denna svåra process. Att få hjälp med att att rensa ur och städa ett hus, lägenhet eller fastighet tar på krafterna och kan du få hjälp med detta från andra närstående kan detta vara en början på att även bearbeta den sorg som du även går igenom.

planera att rensa ur ett dödsbo
Vi planerar och hanterar arbetet med dödsbo som oftast påbörjas inom ett par dagar och du får ett fast pris.

Vår arbetsprocess för att städa och rensa ett dödsbo

  1. Kontakta oss för en kostnadsfri offertförfrågan
  2. Vi bestämmer tid för besök.
  3. Besök och värdering utan några förpliktelser. En representant besöker er, bedömer vilka behov ni har och ger ett förslag på pris.
  4. Ni får en kostnadsfri offert och rådgivning kring hur dödsboet kan hanteras. Vi kan även ge ett kostnadsförslag på övriga tjänster om så önskas.
  5. Vi rensar och städar. Vi informerar er under hela processen för att underlätta arbetet med även om det uppstår några frågor.